Снимка: БулфотоВ Централната избирателна комисия са получени оферти за машинно гласуване.

...
Снимка: БулфотоВ Централната избирателна комисия са получени оферти за машинно гласуване.
Коментари Харесай

В ЦИК са получили оферти за машинно гласуване. Очакват среща с Томислав Дончев

Снимка: Булфото

В Централната изборна комисия са получени предложения за  машинно гласоподаване . Документите, постъпили още през юли в Министерския съвет, са получени посредством компанията „ Информационно обслужване “. Те са на британски език и ще бъдат преведени преди да бъдат прегледани.

На днешното съвещание на комисията стана ясно, че  вицепремиер ът Томислав Дончев към този момент дава отговор единствено документално на отправената му  покана  за среща по въпросите с машинното гласоподаване, предава .

Дончев осведоми, че е извършено пазарно изследване и среща с правната комисия в Народното събрание по идни промени в Избирателния кодекс.

Председателят на  ЦИК   Стефка Стоева  обяви, че комисията остава в очакване за среща с  вицепремиер а до края на тази седмица, написа dunavmost.com.

„ Винаги съм смятала и съм го повтаряла, че страната е тази, която би трябвало да закупи машините. Това е съществено дело, виновен въпрос, става дума освен за закупуване, само че и за логистиката, съхранението не е еднократен акт. Считам, че би трябвало да споделят органите на законодателната и изпълнителната власт с  ЦИК , тъй като не е единствено наше дело “.

Остра реакция изрече заместник- ръководителят на  ЦИК  Севинч Солакова. Тя счита, че комисията е водещ орган по организацията на идните парламентарни  избори , само че е подценена от изпълнителната и законодателната власт.

„ Интересно по какъв начин по този начин заместител министър-председателят има среща с правна комисия в Народното събрание по отношение на изменение в Изборния кодекс без да е належащо, даже да бъде осведомена Централната изборна комисия без коментар. Интересно, отново споделям, по какъв начин се разпорежда на частно сдружение с държавно присъединяване осъществяването на интернационално пазарно изследване на производители на  машинно гласоподаване  и цени без да се информира  ЦИК “, Севинч Солакова в днешната полемика по тематиката за машинния избор и организацията му.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР